miercuri, 23 octombrie 2013

Risotto cu creveți și mazăre

Spuneam că tot ce conține amidom îmi place foarte mult. Excesele nu sunt bune, de niciun fel, dar excese de amidon fac fără să fiu conștientă, pentru că omul se poate îndopa foarte ușor cu carbohidrați. Ca să fiu sinceră, fără carne pot rezista fără efort mai mult timp decât aș putea fără carbohidrați. După paste, orezul este 'carbohidratul' meu preferat. În continuare îți prezint o rețetă căreia nu-i vei putea rezista. Vei descoperi că risotto cu creveți și mazăre te va mulțumi pe depind și-ți va încânta familia și/sau prietenii. Dacă ai mai preparat risotto până acum, ți se va părea o rețetă destul de simplă. Dacă nu ai mai preparat, urmează pașii și rezultatul te va încânta. Ingredientele sunt pentru patru porții.








Ingrediente:
  • 400 gr. creveți decorticați
  • 300 gr. orez pentru risotto, spălat
  • 200 gr. mazăre congelată
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • puțin ardei iute roșu, tăiat mărunt
  • 1½ l. supă de pește (poți folosi cub concentrat de pește și apă)
  • o ceapă, tăiată mărunt
  • un pahar mic de vin alb sec
  • sucul și coaja de la o lămâie

Preparare:

Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și călește la foc mediu ceapa și puțin chilli tăiat mărunt (după gust, nu e obligatoriu, dar puțin iute nu te va deranja) până se înmoaie și devine aurie, amestecând din când în când.

Cât timp se călește ceapa prepară supa de pește. Adu la fierbere 1½ l. de apă și adaugă 1-2 cuburi de concentrat de pește. Aceasta e varianta mai simplă. De asemenea, poți face o supă gustoasă de pește, punând la fiert pește. După ce peștele (alegerea este a ta) a fiert, scoate-l și strecoară supa. Iar peștele fiert îl poți folosi la salate sau chifteluțe. Păstrează supa de pește fierbinte, o vei folosi la prepararea orezului.

Când ceapa este frumos călită, sdaugă orezul și mai prăjește puțin, până acesta absoarbe uleiul și devine sticlos. Adaugă vinul și gătește, amestecând ușor, până se evaporă. Adaugă creveții și mazărea și un polonic de supă de pește și amestecă. Atenție! Risotto se gătește la foc mic! După ce orezul a absorbit lichidul, continuă să adaugi câte un polonic până termini toată supa, amestecând periodic. Ar trebui să dureze maxim 30 de minute. Orezul trebuie să fie gătit al dente, dar risotto trebuie să fie cremos! Când e gata, dă tigaia de pe foc, amestecă sucul de lămâie, restul de ciușcă iute, 2 linguri de ulei de măsline și servește-l după ce s-a odihnit câteva minute. 

Un comentariu:

  1. Ce vad eu la tine in farfurie, este o mancare foarte echilibrata si deosebit de aspectuoasa. Nu ai motive sa te plangi de carbohidrati, mai ales intr-o astfel de combinatie. Amidonul este rau pentru diabetici. Si eu consum multi carbohidrati dar ma simt bine asa si nu am avut niciodata probleme cu greutatea. Sigur corpul nostru stie mai bine ce are nevoie..

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...