marți, 29 martie 2011

Placinta cu spanac si branza sau Spanakotiropita

Este primavara, legumele verzi au inceput sa apara pe piata si chiar au preturi acceptabile. Am inceput si eu sa ma bucur de savoarea lor. Cu totii cunoasteti placinta cu spanac, poate ca unii dintre voi o fac fara marar sau fara ceapa, insa reteta pe care o am eu este una greceasca. 

Aveti nevoie de 1kg de spanac, 500 gr de aluat de plcinta sau foietaj, 300 gr. de branza de oaie, o legatura de marar, o legatura de ceapa verde, 1 ceasca de smantana dulce sau o cutie mica de Gran Cucina, 5 linguri de ulei extravirgin de masline, 2 oua batute, putina sare si piper si nucsoara.
Prepararea nu este dificila, dar curatarea spanacului nu este tocmai placuta. 
Asadar, spalati si taiati spanacul in bucati, presarati sare si lasati-l sa se odihneasca 15 minute, apoi stoarceti-l cu mana pentru a elimina apa si puneti-l intr-un castron mare. Adaugati ceapa taiata, mararul, branza zdobita si restul ingredientelor si amestecatile pana cand compozitia se uniformizeaza. Intindeti aluatul intr-o tava, ungeti foile de placinta una cate una cu putin ulei si puneti deasupra amestecul impartit uniform. Apoi puneti si restul de foi, ungeti cu putin ulei si puneti tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste putin, nu mai mult de 30-40 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Dupa ce scoateti placinta, acoperiti-o cu un prosop de bucatarie mai gros pentru circa 30 de minute. 
Este o placinta minunata! Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...