marți, 25 iunie 2013

Smoothie de pepene roșu

Băutură răcoritoare de pepene 

Îmi amintesc zilele de vară în care transpiram doar coborând cu liftul de la etajul șapte la parter, îndreptându-mă direct câtre mașina devenită cuptor. Trebuia pornită și lăsată câteva minute cu aerul condiționat deschis, pentru a se putea respira în condiții decente. Aveam parte de chinul acesta în fiecare zi, multe săptămâni din vară, când termometrele urcau la peste 33 de grade la umbră. 
Îmi place căldura și simt lipsa unei zile caniculare, dar nu mai mult. 
În Norvegia nu mi-e cald. În zilele destul de rare pentru iunie cu temperaturi de 20-22 de grade, mă bucur ca un copil că mă pot îmbrăca lejer, mă întind pe iarbă și-mi las pielea să absoarbă lumină de parcă aș fi un corp descărcat energetic. Iar când sunt 25 de grade și nu mă duc la muncă, merg la plajă. 
O băutură cu gheață în zile cu prea mult soare e o încântare mereu, oriunde ne-am afla. 

Pepenele verde este cel mai răcoritor fruct, bogat în energie, fiind recomandat în curele deslabire. Poate că ați auzit de dieta cu pepene verde... Medicii specialiști recomandă consumul acestui fruct în combinație cu alte alimente necesare organismului. Am încercat și eu să mănânc doar pepene verde și am reușit, o singură zi. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ o lună, atunci când doar ce apăruseră pepenii. Erau atât de dulci și proaspeți că nu-mi doream să mai mănânc altceva. 

Rețeta acestei băuturi revigorante este foarte simplă. Se amestecă în blender pulpă de pepene verde, fără sâmburi, câteva frunzulițe de mentă și cuburi de gheață, destul de multe, cam o mână la un pahar. Când amestecul s-a omogenizat, băutura răcoritoare este gata. Se servește imediat! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...