duminică, 9 februarie 2014

Pesto alla Genovese

Cum se face cel mai bun Pesto? Foarte simplu!


Cel mai bun Pesto pe care l-am mâncat este cel preparat de mine. A venit și rândul lui și-mi pare rău că nu m-am învrednicit să-l prepar în casă cu ani în urmă. De acum înainte nu mai cumpăr.

Azi am primit câteva plante aromatice printre care și patru ghivece cu busuioc (din acelea micuțe care se găsesc la supermarket). Până am ajuns acasă, numai la Pesto mi-a stat gândul. Parmesan aveam, uleiul de măsline nu lipsește, iar semințe de pin am luat din drum de la un magazin foarte bine aprovizionat administrat de turci (singurele deschise duminica în Oslo). Pentru că am făcut mai mult Pesto, nu am folosit mojarul, nu era suficient de încăpător. Așa că l-am făcut în blender. 

Ingrediente:
  • 2 căni de ceai cu frunze de busuioc (ușor îndesate), spălate și uscate; frunzele de la 3 ghivece sănătoase (frunzele plantelor din cele 4 ghivece ale mele nu erau în cea mai bună stare, le-am ales)
  • 2/3 cană de Parmesan proaspăt ras
  • 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin
  • 1/3 cană de semințe de pin
  • 3 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
Preparare:
Pune în blender busuiocul și semințele de pin, apoi pulsează de 3-4 ori. Adaugă parmesanul, usturoiul tocat mărunt, sare, piper și mai pulsează de câteva ori, până obții un amestec omogen. Nu o pastă! Busuiocul și semințele de pin, așa cum sunt mărunțite, trebuie să fie cât de cât distincte în amestec. Acest Pesto este deosebit de bun! Poți să-l întinzi pur și simplu pe o felie de pâine prăjită și este foarte gustos! Se potrivește de minune cu paste! Enjoy! 
2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...