marți, 8 octombrie 2013

Supa crema de dovleac

O delicioasă supă cremă de dovleac, ușor picantă, cu morcovi, cartofi dulci, semințe de cumin și ginger.


Ingredientele de bază dulci și ardeiul iute se întâlnesc pentru cel mai bun parteneriat de toamnă, de unde rezultă o cremă perfectă ce se cere savurată în aer liber, la maximum 15 grade, dacă se poate.  Este și pentru mine o descoperire nouă, spun asta pentru că nu această supă m-a făcut mare, dar cea de pui cu tăiței de casă, da. Supa de dovleac, în combinația de mai jos, m-a fascinat de la prima degustare! 


Ingrediente:
  • 600 gr. dovleac, tăiat cuburi
  • 2 cartofi dulci, mici, tăiați cuburi
  • 4-5 morcovi, tăiați rondele
  • 3 litri de apă
  • 1 cm. ghimbir, tocat mărunt
  • ardei iute după gust, tocat mărunt
  • o linguriță de semințe de cumin, obligatoriu, zdrobite puțin în mojar
  • sare și piper negru măcinat, după gust
Preparare:
După ce ai spălat și tăiat legumele, pune-le la fiert în 3 litri de apă împreună cu ardeiul iute, ghimbirul, semințele de cumin, sare și piper. Lasă să fiarbă la foc potrivit, cu capacul pus, aproximativ 20 de minute. Când acestea au fiert (încearcă morcovul), pasează supa cu blenderul vertical sau pune-o în cana blender și pulsează până legumele s-au pasat. Trebuie doar să o mai dai într-un clocot și s-o potrivești de sare și piper. E gata! Această supă merge foarte bine cu orice tip de pâine îți place, uscată sau proaspătă. Poți adăuga o linguriță de ulei de măsline direct în farfurie. O supă mai simplă de atât eu nu am făcut! Unde mai pui că e și deosebită! Ai să vezi ce gust exotic, dat de semințele de cumin și de ghimbir, îți va îndulci toamna! Frumoasa toamnă!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...