joi, 28 noiembrie 2013

Ou si bacon

Alimentul care se pretează cel mai bine la micul dejul este oul. De aici, diverse combinații. Omletă cu șuncă, omletă cu brânză, omletă simplă sau ouă ochiuri. Combinația de ou cu bacon, chiar dacă este mai nouă pentru români, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe aici, prin Norvegia, este un preparat foarte popular la micul dejun, iar dacă în farfurie punem o salată și cartofi prăjiți sau la cuptor, micul nostru dejun a devenit un prânz pe cinste. Prânzul, în Norvegia este între ora 11 și 12.30, sunt rare situațiile de pranz la ora 13. Iar masa luată după ora 16 se numește middag, adică cină.

Pentru mine, acest mic dejun atât de popular este mereu un răsfăț gustos și rapid.Pentru a prepara egg&bacon pentru o personă ai nevoie de un ou, două felii de bacon și o felie de pâine.
Oul îl prăjești în puțin ulei într-o tigaie antiaderentă. În aceeași tigaie, în același timp, prăjești și bacon-ul pe ambele părți.
Pe o farfurie pui o felie de pâine, bacon-ul, oul prăjit și puțin piper, dacă vrei. E posibil să nu mai simți nevoia de sare, pentru că bacon-ul este sărat oricum. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...