sâmbătă, 15 iunie 2013

Salată de pui cu avocado

O salată sățioasă, deosebit de gustoasă

Primul lucru la care te gândești când auzi de avocado este guacamole, apoi Mexic. Iar atunci când îl vezi la supermarked, nu îl cumperi pentru același motiv pentru care ocolești și gingerul (?!) Aceste două alimente sunt de fapt foarte ușor de introdus în alimentație, cât și foarte benefice pentru organism. De data asta am preparat o salată minunată cu avocado. Acest fruct este unul dintre cele mai hrănitoare din lume, miez untos, bogat în uleiuri sănătoase. Este o sursă excelentă de vitamina E, rival al cărnii și excelent în alimentația copiilor.

Ingrediente:
-piept de pui la grătar sau preparat la cuptor
-un avocado
-un măr verde
-mix de salată verde
-roșii bine coapte, gustoase
-ardei roșu
-câteva nuci
-lime sau lămâie
-ulei de măsline
-puțin chilli, sare și piper după gust

Preparare:
Așezați ingredientele pe o farfurie întinsă. Preparați dressingul din zeamă de lime, ulei de măsline, chilli, sare și piper. Stopiți salata cu sosul obținut. Se pot adăuga rondele de ceapă verde sau ceapă roșie tăiată julien. O altă metodă de preparare e cea în care toate ingredientele se amestecă într-un bol apoi se așează pe farfurie. Savurați cu multă plăcere!

Ingredientul sănătos, avocado: http://www.goodfood.ro/articol/ingredientul-sanatos-avocado.html
Ce trebuie să știi despre avocado: http://www.formula-as.ro/2013/1056/medicina-naturii-44/alimentele-iernii-avocado-16078

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...