Supă cremă de roșii cu busuioc, ghimbir și crutoane (de post)
Fie iarnă sau vară, această supă de roșii te va încânta de la prima lingură.
- 1 ceapă medie, tăiată mărunt
- 1 morcov, tăiat rondele
- 1 bucată de rădăcină de țelină, tăiată bucăți mai mici
- 1 păstârnac mic, tăiat bucăți mai mici
- frunzele de la câteva crenguțe de busuioc (merge și cu pătrunjel)
- 2 cm. de ghimbir (ginger), tocat mărunt sau dat pe răzătoare
- puțină ciușcă iute, în funcție de gust
- 3 linguri de ulei de măsline sau unt
- sare și piper
Preparare: pune la călit ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul, gingerul și ciușca, în 3 linguri de ulei. Prăjește până legumele se înmoaie, apoi pune roșiile și 1,5 litri de apă. Condimentează cu sare și piper. După ce legumele sunt fierte, pune supa în blender, chiar de două ori dacă e nevoie, adaugă frunzele de busuioc și pulsează de câteva ori, până obții o cremă. Dacă supa nu este suficient de groasă, mai pune-o la fiert până obții textura dorită. Din ingredientele de mai sus obții 5 porții mari. Este delicioasă cu smântână, pâine prăjită sau crutoane.
Poate nu îți place supa cu puțină ciușcă, dar te rog să nu renunți la ghimbir, îi dă un gust minunat. Are o aromă răcoritoare, asemănătoare citricelor, cu un gust înțepător și puțin iute. 2 cm de ghimbir este cantitatea perfectă pentru ingredientele de mai sus. Ghimbirul în unele supe este o încântare! Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu