marți, 15 februarie 2011

Hummus

Am citit de curand pe internet precum ca ar fi la moda acest preparat. Hmmm!!! Nu am habar ce inseamna ca o mancare e la moda. Ceea ce va pot spune despre hummus tine de reteta si origini.
Humusul este un fel culinar preparat pe baza de naut, de origine libaneza. Termenul "hummus" este de origine araba si inseamna "naut".
Este un preparat foarte sanatos, spun nutritionistii, bogat in fier, proteine, vitamina C, vitamina B6 plus aportul de vitamina E pe care il gasim in pasta tahini, pasta de susan.

Ingrediente:
450 gr. de naut fiert
4 lingurite de tahini
3 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi, pisati
1-2 linguri de zeama de lamaie (in functie de gust)
3 frunze de menta 
3 linguri de iaurt
sare
piper
chimen - un varf de cutit

Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca pana obtinem o pasta fina.
Pentru decor folositi, dupa gust, o lingura de ulei de masline , chimen si chili.
Enjoy!

2 comentarii:

  1. Mhhhh, trebuie sa-mi fac o lista cu ce vreau sa-mi gatesti cand vin in iunie :-))))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...