Nu-i asa ca odata cu aparitia primelor semne de primavara simtim si nevoia de a manca salate? Nu stiu la voi cum e, dar la mine acest fapt e cert.
Asta seara la cina mi-am preparat in vreo 15 minute numai, o salata de pui cu ardei marinati. Acest preparat l-am intalnit prima data, poate in urma cu 4-5 ani intr-unul din restaurantele controversate ale Constantei. De altfel, inca se mai regaseste in meniu. Probabil ca nu il execut eu perfect la fel, dar asa cum il fac, va asigur ca este buuuun.
Aveti nevoie de jumatate de piept de pui (de la un pui mic, nu din acela imens), un ardei capia marinat (copt, tinut in ulei/otet), o rosie, vreo 6 frunze mari de salata verde, 2 lingurite de crema de branza, o lingura ulei de masline, o lingurita otet balsamic, cateva picatuti de ulei picant, sare, piper, oregano.
Prepararea dureaza foarte putin.
Ardeiul se taie fasii, rosia se taie felii. Frunzele de salata se spala, se scurg si se rup in bucatele. Pregatiti un dresing din ulei de masline, ulei picant, otet balsamic, sare si oregano, pe care il adaugati peste salata si ardei. Apoi puneti-le in frigider. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si putin piper, se taie fasii si se prajeste pe fiecare parte in cateva picaturi de ulei sau se poate face pe gratar. Cand carnea de pui este gata, scoateti din frigider salata. O asezati in gramajoara pe o farfurie intinsa, aranjati pieptul de pui, rosiile felii, crema de branza si daca mai este nevoie adaugati inca cativa stropi de ulei de masline.
Am baut o bere. Asta aveam in casa, primita de la dragi prieteni. Se potriveste perfect cu salatele.
Enjoy!
imi amintesc cand ai facut salata asta si pt mine :-). miss you
RăspundețiȘtergereSofi draga, de ce esti anonim ca nu inteleg?! Hmmm! Macar semneaza-te ca ma pui sa-mi amintesc pentru cine oare am mai facut salata asta :D
Ștergere