luni, 25 noiembrie 2013

Pilaf cu spanac și praz

Pilaf cu spanac, praz și roșii uscate



Pentru această rețetă de pilaf folosește orez cu bob lung și nu orez cu bob spart. Este o rețetă foarte bună și rapidă, preferată de vegetarieni, hrănitoare. Fel principal ori garnitură, orezul cu praz și spanac cucerește de la prima degustare.

Ingrediente:
  • o cană cu orez, spălat în 3 ape
  • o cutie cu spanac, frunze nu tocat, scurs de apă
  • un fir de praz, tăiat rondele subțiri 
  • o ceapă mică, tăiată julien
  • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 4 roșii uscate, tăiate cuburi
  • 3 linguri de ulei pentru prăjit
  • sare și piper, după gust


Preparare:
Într-o crăticioară, pune la încins uleiul și călește prazul, ceapa și usturoiul, la foc mediu, amestecând din când în când, aproximativ 10 minute. Adaugă apoi spanacul scurs, roșiile cuburi și orezul spălat. Asezonează cu sare și piper și mai călește un minut. Dă focul mic și adaugă 2 1/2 căni de apă fierbinte (folosește aceeași cană cu care ai măsurat orezul). Pune capacul și lasă să fiarbă aproximativ 7-10 minute. Timpul de gătire diferă în funcție de cât de mic ai dat focul. Când orezul a absorbit toată apa, pilaful este gata. Ia crăticioara de pe foc și mai las-o acoperită puțin, un minut. Prepară repede o salată de varză și mănâncă orezul cald. E foarte bun, foarte rapid și hrănitor! Tot ce-ți dorești într-o zi de post! Dar și-n alte zile, ai să vezi! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...