miercuri, 20 noiembrie 2013

Friptură de miel la cuptor

Friptură de miel la cuptor cu legume

De regulă mielul nu se gătește rapid, dar carnea este atât de gustoasă încât merită așteptarea. Tot mai des gătesc miel în multe variante, mai des decât gătesc carne de porc. Ceea ce mă bucură foarte mult este că am reușit să îl fac pe iubitul meu să mănânce miel, el care nu punea gura pe ''așa ceva''. Prepararea acestei rețete nu durează prea mult, dar timpul de gătire este cam mare, aproximativ 2 ore.

Ingrediente (2 porții grozave):

  • o pulpă mică de miel (gambă), spălată și crestată
  • un morcov, curățat și tăiat în 4 bucăți sau o mână de morcovi mici
  • 2 cartofi, curățați și tăiați în două
  • o rădăcină de pătrunjel, curățată și tăiată în bucăți mari
  • o ceapă mică, tăiată julien
  • 2 căței de usturoi, feliați
  • o cutie de roșii mărunțite în bulion
  • un pahar mic de vin alb
  • o ceașcă de supă de legume
  • o linguriță de rozmarin sau frunzele unei crenguțe
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sare și piper
Preparare:

Spală și crestează pulpa (gamba) de miel. Împăneaz-o cu usturoi și rozmarin. Într-un vas de lut sau într-un vas adânc care se pretează pentru cuptor, pune pulpa de miel, iar de jur împrejur legumele. Toarnă ceașca de supă de pui, vinul, roșiile tocate și coaja de lămâie rasă. Condimentează cu sare și piper. 
Acoperă vasul de lut cu capacul și pune-l în cuptorul rece. (Dacă vasul nu are capac, nu e nicio problemă. Se coace oricum. În acest caz trebuie să încălzești cuptorul înainte să pui vasul.) Încălzește cuptorul la 200 de grade și coace aproximativ 2 ore. După prima oră, întoarce pulpa de miel și stropește-o cu sos. Mai las-o la cuptor circa o oră. Între timp poți prepara o salată de primăvară. Acest preparat se potrivește foarte bine și cu murături. Friptura de miel va ieși fragedă, suculentă și aromată perfect. Foarte deliciosă! Enjoy!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...